Voksenpartier

Uansett om du har null erfaring eller har holdt på noen år, er du velkommen til å trene hos oss!

Prøv gratis noen ganger for å se om du liker klubben vår!
Det er også mulig å se på en trening, men vi anbefaler at du deltar for å kjenne hvor gøy det er.

For de som har trent lignende kampsport før, er det bare å møte opp i treningstøy på en av treningene for viderekomne.
For å henge med på de første Kataene må det vurderes om disse skal innøves sammen med nybegynnerne eller om det er mulig å kjapt lære inn disse med en høyere gradert på det viderekomne partiet.

Nye voksne

Det er ingen krav til fysisk utgangspunkt når du møter på trening hos oss.
Karate er en individuell idrett hvor du styrer ditt eget tempo og fremgang.
Det at vi trener sammen i en gruppe gir allikevel mange av fordelene fra lagidrett og vi samarbeider for å gjøre hverandre gode.

Teknikkene avanserer i takt med din utvikling, slik at du føler et passe stort press hele veien. De fleste teknikkene er helt like for ugraderte og fargede belter, men utførselen blir gradvis bedre og vi bygger på med kombinasjoner.

Dette er allsidig trening hvor du får brukt mange ulike muskler, får bedre kondisjon, kjappere reflekser og blir mer fleksibel i leddene. I tillegg kommer alt det positive som karaten gjør med hodet og sinnet. Du kan lese mer om Karatetrening og fordeler ved dette under fanen Karate - Karate.

Det er ingen aldersgrense for å kunne utøve Karate. Klubben har allikevel en nedre aldersgrense fordi vi ikke har trenerkapasitet til de minste.
Dette er ikke bare en sport, men også en livsstil, så du kan starte enten som ung eller godt voksen og holde på livet ut.
Vi prøver å tilpasse treningen slik at alle får utbytte og samtidig henger med.
Nye voksne er fra 13 år og oppover (barn starter på Barn 1).
Når man har oppnådd første beltegrad, deler vi mellom Graderte voksne og Ungdom avhengig av alder, størrelse og modenhet.

Karate passer både for mosjonister og satsende utøvere.
De som starter på Karate har ulik motivasjon som kan være å komme i form, treffe nye folk, selvforsvar, trening av kropp og sinn eller annet. Uansett hva som er din motivasjon tror vi at du vil trives, og at du også vil finne nye mål og interesser underveis.

I utgangspunktet sparrer vi ikke på nybegynnerpartiet og det er ikke pensum
med kamp (Kumite) på gradering.

Vi starter med å bli vant med avstand og teknikker i parøvelser og tar det i rolig tempo.

Graderte voksne

På dette partiet trener alle med fargede belter - fra gult til sort.
Noen ganger lager vi variasjoner av teknikkene for at det skal bli en større utfordring for de høyere graderte og vi deler oss gjerne når vi skal gå Kata. Ellers gjør man teknikkene etter evne, og de samme teknikkene ser bedre ut jo mer erfaring man får.

På dette partiet er det forventet at du går til innkjøp av beskyttelsesutstyr.
Basis beskyttelsesutstyr er tannbeskytter og hansker. Vi anbefaler også susp og brystbeskytter.
De som skal konkurrere må også ha legg- og fotbeskyttere.

En typisk trening består av Kihon (basisteknikker og kombinasjoner), Kata (mønster) og Kumite (kamp).
Alle har sine favorittøvelser, men det er viktig å ha noe kunnskap innenfor alle områdene for å få en komplett forståelse av Karaten.
Det er også slik at noen synes det er litt uvant og ubehagelig å gå kamp. Vi tar det stegvis også på dette partiet, og alle prøver å ta hensyn til andres erfaringsnivå, alder, størrelse osv.
Vær åpen med din trener på hva du mestrer og ikke og hvilke ønsker du har for treningen.